https://res.cloudinary.com/hg6hswtwo/image/upload/v1/media/pics/Coditas_Technologies_Campus_Online_Aptitude_Test_ELTP_2021_ee1djs
default

Coditas Technologies Online Campus Aptitude Test With Answers 2021





Coditas Solutions, Pune- Recruitment Drive 2021 | Coditas Technologies Campus Online Aptitude Test With Answers 2021

 

This questions contains all the three section verbal ability,  logical reasoning, quantitive aptitude and technical all questions with answers

This test held on Friday, 15th January 2021 from 5.30 pm to 6.30 pm 

 

Verbal Ability - Coditas Technologies Online Campus Aptitude Test With Answers 2021

 

1. Which word does not go with other four?
    a. Mystify
    b. Confuse
    c. puzzle
    d. understand
    e. baffle

    Ans - A

2. Choose the words that best completes the sentence:
"People who hear that I'm vegan and ____ consume meat or animal products,"Cynthia said,"Think that I eat but, in fact, my menu is diverse and always ____
    a. always...delicious
    b. don't ...tasty
    c. never... dull
    d. no longer ... disgusting
    e. sometime ... tasteless

    Ans - A

3. Choose the correct response:
Today is thursday, isn,t it
    a. no, today's wednesday
    b. yes, is thursday
    c. no, isn't thursday. It's friday
    d. no, from two days is thursday. Today is tuesday
    d. yes, that's right. It's thursday

    Ans - D

4. Fill in the blank:
My hair is longer than ____
    a. your
    b. hers
    c. your's
    d. she's
    e. her

    Ans - C

5. Choose the correct response:
Were they late this morning?
    a. no, they was on time
    b. yes, they this morning were fifteen minutes late
    c. they were late bcause they're car was broken
    d. yes, were they late
    e. they were only couple of minutes late

    Ans - A,C

6. Fill in the blank:
I'm sorry we are so late; our car ___down on the highway.
    a. breaking
    b. broke
    c. broken
    d. break
    e. breaks

    Ans - C

7. Fill in the blank:
Don't count your chickens ____ they're hatched.
    a. then
    b. before
    c. and
    d. but
    e. or

    Ans - B

8. Fill in the blank:
I've ___ a terrible headche.
    a. have
    b. gets
    c. gotten
    d. got
    e. has

    Ans - D

9. Fill in the blank:
By now, they have all ____
    a. found
    b. said
    c. died
    d. made
    e. wanted

    Ans - A

10. Fill in the blank:
This summer, we're going ___ the house painted.
    a. to get
    b. to cause
    c. have
    d. get
    e. to make

    Ans - A

 

11. Fill in the blank:
If Karl is interested in becoming a pilot, he ___ talk to Mr. Malinowski who was inthe air force.
    a. is able to
    b. will 
    c. shall
    d. would
    e. might

    Ans - D

12. Change it to passive; which is correct?
My mother does the cooking.
    a. is the coocking done by my mother
    b. the coocking is done by mother
    c. coocking is done by my mother
    d. done is the coocking by my mother
    e. did the coocking, my mother

    Ans -  B

13. His wedding is the ___ of my problems! What about my car bills?
    a. fewer
    b. less
    c. last
    d. least

    Ans - A

others 7 questions are related to above somehow different

Logical reasoning - Coditas Technologies Online Campus Aptitude Test With Answers 2021

21. How many pairs of letters are there in the world "CASTRAPHONE". Which have as many letters between them in the word as in the alphabet?
    a. 3
    b. 4
    c. 5
    d. 6

    Ans - D

22. In a certain code language COMPUTER is written ad RFUVQNPC. How will MEDICINE be written
    a. MFEDJJOE
    b. EOJDEJFM
    c. MFEJDJOE
    d. EOJDJEFM

    Ans - D

23. Two bus tickets from city A to B and 3 tickets from city A to C cost Rs. 77 but 3 tickets from A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A?
    a. rs.4, rs.23
    b. rs.13, rs.17
    c. rs.15, rs 14
    d. rs.17, rs 13

    Ans - B

24. P is the brother of Q and R. S is R's mother. T is P's father. Which of the following statements cannot be definitely truw?
    a. T is Q's father
    b. S is P's mother
    c. P is S's son
    d. Q is T's son

    Ans - D

25. In a code language QUEEN is written as OVCFL, then KING is written as
    a. IJLH
    b. MKOF
    c. PHIK
    d. FOKM

    Ans - A

26.In a code language,BROKE is written as DOSFK ,START is written as UQEMZ ,then INDIA is written as
    A.KHDKG
    B.KKHDG
    C.DHGKK 
    D.KHGKD

    Ans - B

27.If DOOR=25,LOWER=37,TOWER=18 THEN OVER=?
    A.81
    B.45
    C.60
    D.06

    Ans - D

28.Pointing to a gentleman,Neeraj said," His only brother is the father of my daughter's father."How is the gentleman releated to Neeraj ?
    A.Father 
    B.Grandfather
    C.Brother-in-law 
    D.Uncle

    Ans:-D

29. Which of the following words would correctly decode the word ZHOFRPH if the simple alphabet shifting code is used?
    a. ARTIST
    b. COMPUTE
    c. MAILING
    d. MAILING

    Ans - D

30. 275,132,462,396,327,891,121, -Find the odd one out .
    A.327
    B.275
    C.121
    D.396

    Ans - A

31. Should India have no military force at all ?
 1.No. Other countries in world would not believe in non-violence
 2.Yes. Many Indianis believe in non-violence
    A. Only 1  is true
    B. Only 2  is true
    C. Either 1 or 2 is true
    D. Neither 1 nor 2 is true

    Ans:- B

32. Lethargic:Vital::Trite:?
    A.Unique
    B.Slug
    C.Lazy
    D.Skinny

    Ans:-A

33. Find the wrong number in the series 
1,2,6,15,31,56,91....
    A.31
    B.15
    C.56
    D.91

    Ans:-A

36.If the digits in each of the five numbers are arranged in descending order,the position of how many numbers will not change ?
    A.None 
    B.One
    C.Two
    D.Three 
    E.Four

    Ans:-C

37.If in each number,the first and the last digits are interchanged,which will be the second lowest number ?
    A.229
    b.339
    C.821
    D.476
    E.None of these

    Ans:-E

38.CALANDER is coded in a code as CLANAEDR.Find the code for CIRCULAR under the same rule.
    A.LACANDER
    B.CRIUCALR
    C.CLANADER 
    D.None of these

    Ans:- B

39.If LIGHT is coded as GILTH, find the code for RAINY
    A.IARYN
    B.ARINY
    C.NAIRY
    D.RINAY

    Ans:-A

40.In a code language COME is coded as XLNV. Find the code for CAT ?
    A.XZG
    B.CMW
    C.YMN
    D.XWG

    Ans:- A

Quantative aptitude - Coditas Technologies Online Campus Aptitude Test With Answers 2021

 

41. Sita takes twice as much time as Gita to complete a work and Rita does it in the same time as Sita and Gita together. If all three working together can finish the work in 6 days then the time taken by each of them to finish the work.
    a. 36,18,12
    b. 20,38,14
    c. 24,42,18
    d. none

    Ans - A

42. Consider three classes A, B and C with 20, 30 and 50 students respectively. The averages score in maths of students in class B is 16 more than that of those in class C and the average score of those in class A is 2 more than the overall average of scores in A, B and C. What is the difference between average of class C and class A?
    a. 3.5
    b. 8.5
    c. data insufficienr
    d. cannot be determined

    Ans - B

43. Sum of two positive numbers are multiplied by each number separately. The products thus obtained are 240 and 160. What is the difference of the two numbers?
    a. 2
    b. 4
    c. 8
    d. 0

    Ans - B

44. A bag contains Rs. 216 in the form of one rupee, 50 paise and 25 paise coins in the ratio of 2:3:4. Find the number of 50 paise coins.
    a. 114
    b. 144
    c. 72
    d. 48

    Ans - B

45.At an elections, the candidate who got 56% of the votes cast won by 144 votes.Find the voting list if 8  people cast their vote and there were no invalid votes.
    A.1200
    B.1500
    C.1800
    D.2100

    Ans - B

46.The chance that a bus comes on time is 40% What is the chance that the bus will not come on time 3 out of 5 days ?
    A.144/625
    B.216/625
    C.221/223
    D.215/311

    Ans - -

47.  A man can row 7km/h in still water. If the river is flowing at 3 km/hr , it takes 6 hours more in upstream than to 0 downstream for the same distance. Hoe far is the place.
    a. 10km
    b. 24km
    c. 40 km
    d. 72km

    Ans - D


48.In a group of 6 women ,these are four dancers,4 vocal musicians, 1 actress and 3 violinists.Girtija and Vajana are among the violinist while Jalaja and Shailaja do not know how to play on the violin.Shailaja and Tanuja are among the dancers. Jalaja,Vanaja,Shailaja and Tanuja are all vocal musicians and two of them are violinists.If pooja is an actress,then who amongst the following is both dancer and violinist ?
    A.Girija
    B.Shailaja
    C.Vanaja
    D.Tanuja

    Ans:-D

49.There are two candles of equal lengths and of different thickness.The thinner lasts a hours less than the thicker one.Ramesh lights the two candles at the same time.When he went to bed he saw     the thicker one is twice the length of the thinner one.How long ago did Ramesh light the two candles?
    A.1 hour
    B.2 hours
    C.3 hours
    D.4 hours

    Ans:-3 hours

50.Every station in N railroad issues every other station's ticket.Some stations are now added. Now they have to issue 46 more tickets What is the number of stations after and before the new stations are added ?
    A.10,5
    B.11,4
    C.13,11
    D.9,6

    Ans:-C


Technical - Coditas Technologies Online Campus Aptitude Test With Answers 2021

51. Which of the following is the correct order of evaluation for the below expression?
Z=X+Y*Z/4%2-1
    a. / % + - =
    b. * / % +- =
    c. / * % + - =
    d. * % / - + =

    Ans - 

52. Find the output
# include <stdio.h>
int main ()
{
int i=32, j=32, k,l,m;
K= i|j;
L=l&j;
M=k^l;
printf("%d%d%d%d\n"=j k=m)
return;
}
    a. 0,0,0,0,0
    b. 0,32,32,32,32
    c. 32,32,32,32,0
    d. 32,32,32,32,32

    Ans - If you know this then comment your answer in the comment box below

53. Find the output
# include <stdio.h>
# define MAN(x,y)((x)>(y))?(x):(y)
int main ()
{
int i=10, j=5, k=0;
k=MAN(++i,j++);
printf("%d%d%dn",i,j,k);
return 0;
}
    
    a. 10,5,6
    b. 11,5,11
    c. 11,5,garbage
    d. 12,6,12

    Ans - D

55. Which of the following statement about virtual base classes is correct?
    a. it is used to provide multiple inheritance
    b. it is used to avoid multiple copies of base class in derived class
    c. it is used to allow multiple copies of base class in derived class 
    d. it allows private members of the base class to be inherited in the derived class

    Ans - B

56. Which of the folllowing means "The use of an object class of one in definition of another class 
    a. encapsulation
    b. inheritance
    c. composition
    d. abstraction

    Ans - C

57. If the copy constructor receives its arguments by value, the copy constructor would
    a. call one argument constructor of the class
    b. work without any problem
    c. call itself recursively
    d. call zero  argument constructor

    Ans - C

58. What happens when class parameterized constructors and having no default constroctor is used in a program and we create an object that needs a zero argument constructor
    a. compile - time error
    b. preprocessing error
    c. preprocessing error
    d. runtime exception

    Ans - A

59. While redifining a virtual function in the derived class, if its prototype is changed then ___
    a. it will be overloaded by the compiler
    b. compiler will generate? prototype mismatch error
    c. its virtual nature will be lost
    d. both 1 and 3

    Ans - A

60. Which one is suitable syntax for function template?
    a. Template return_type function_Name(parameter)
    b. Template return_type function_Name(parameter)
    c. both 1 and 2
    d. None

    Ans - B

If you like this then comment good and share with your friends.

If you feel any question's answers is wrong and you know the correct answers then please comment us with solution to update.





Publish Your Great Work

Touch below

Your AD here