https://res.cloudinary.com/hg6hswtwo/image/upload/v1/media/pics/Physical_Layer__Data_Link_Layer_MCQs_in_ITCTCN_For_All_Exams_t51vy9
thirdyear

Physical Layer & Data Link Layer MCQs in ITCTCN For All Exams Part 2





Physical Layer & Data Link Layer MCQs in ITCTCN For All Exams Part 2.

Before solving this i suggest read this to easy this objectives

1. The computer network is 
A) Network computer with cable 
B) Network computer without cable 
C) Both of the above 
D) None of the above 

Ans - C

2. FDDI used which type of physical topology? 
A) Bus B) Ring C) Star D) Tree 

Ans - B

3. FTP stands for 
A) File transfer protocol 
B) File transmission protocol 
C) Form transfer protocol 
D) Form transmission protocol 

Ans - A

4. Ethernet system uses which of the following technology. 
A) Bus B) Ring C) Star D) Tree 

Ans - A

5. Which of the following are the network services? 
A) File service B) Print service C) Database service D) All of the above

Ans - D
 
6. If all devices are connected to a central hub, then topology is called 
A) Bus Topology B) Ring Topology C) Star Topology D) Tree Topology 

Ans - C

7. FDDI stands for 
A) Fiber Distributed Data Interface 
B) Fiber Data Distributed Interface 
C) Fiber Dual Distributed Interface 
D) Fiber Distributed Data Interface 

Ans - A

8. Which of the following is an application layer service? 
A) Network virtual terminal 
B) File transfer, access and management 
C) Mail service
D) All of the above

Ans - C

9. Which is the main function of transport layer?
A) Node to node delivery
B) End to end delivery
C) Synchronization
d) Updating and maintaining routing tables

Ans - B

10. The .............. layer change bits onto electromagnetic signals.
A) Physical
B) Transport
C) Data Link
D) Presentation

Ans - A

11. In mesh topology, relationship between one device and another is ..............
A) Primary to peer
B) Peer to primary
C) Primary to secondary
D) Peer to Peer

Ans - D

12. The performance of data communications network depends on ..............
A) Number of users
B) The hardware and software
C) The transmission
D) All of the above

Ans - D

13. Find out the OSI layer, which performs token management.
A) Network Layer
B) Transport Layer
C) Session Layer
D) Presentation Layer

Ans - C

14. The name of the protocol which provides virtual terminal in TCP/IP model is.
A) Telnet
B) SMTP
C) HTTP

Ans - A

15. The layer one of the OSI model is
A) Physical layer
B) Link layer
C) Router layer
D) Broadcast layer

Ans - A

16. What is the name of the network topology in which there are bi-directional links
between each possible node?
A) Ring
B) Star
C) Tree
D) Mesh

Ans - D

17. What is the commonly used unit for measuring the speed of data transmission?
A) Bytes per second
B) Baud
C) Bits per second
D) Both B and C

Ans - B

18. Which of the communication modes support two way traffic but in only once direction of a
time?
A) Simplex
B) Half-duplex
C) Three - quarter's duplex
D) Full duplex

Ans - B

19. The loss in signal power as light travels down the fiber is called .............
A) Attenuation
B) Propagation
C) Scattering
D) Interruption

Ans - A

20. TCP/IP .................. layer corresponds to the OSI models to three layers.
A) Application

B) Presentation

C) Session

D) Transport

Ans - A
 

21. Which of the transport layer protocols is connectionless?
A) UDP B) TCP
C) FTP D) Nvt

Ans - A

22. Which of the following applications allows a user to access and change remote files without
actual
transfer?
A) DNS B) FTP
C) NFS D) Telnet

Ans - C

23. The data unit in the TCP/IP layer called a .....
A) Message B) Segment
C) Datagram D) Frame

Ans - D

24. DNS can obtain the ................. of host if its domain name is known and vice versa.
A) Station address B) IP address
C) Port address D) Checksum

Ans - B

25. Which of the following OSI layers correspond to TCP/IP's application layer?
A) Application B) IP Address
C) Session D) All of the above

Ans - D

26. Devices on one network can communicate with devices on another network via a .......
A) File Server B) Utility Server
C) Printer Server D) Gateway

Ans - D

27. A communication device that combines transmissions from several I/O devices into one
line is a
A) Concentrator B) Modifier
C) Multiplexer D) Full duplex file

Ans - C

28. Which layers of the OSI determines the interface often system with the user?
A) Network B) Application
C) Data link D) Session

Ans - B

29. Which of the following of the TCP/IP protocols is the used for transferring files from
one machine to another?
A) FTP C) SNMP
B) SMTP D) Rpe

Ans - A

30. In which OSI layers does the FDDI protocol operate?
A) Physical B) Data link
C) Network D) A and B

Ans - D

31. In FDDI, data normally travel on ..................
A) The primary ring B) The Secondary ring
C) Both rings D) Neither ring

Ans - A

32. ................ The layer of OSI model can use the trailer of the frame for error detection.
A) Physical B) Data link
C) Transport D) Presentation

Ans - A

33. ................... In a topology, if there are n devices in a network, each device has n-1 ports for
cables.
A) Mesh B) Star
C) Bus D) Ring

Ans - A

34. The standard suit of protocols used by the Internet, Intranets, extranets and some other
networks.
A) TCP/IP B) Protocol
C) Open system D) Internet work processor

Ans - A

35. State whether the following is True or False.
I. In bus topology, heavy Network traffic slows down the bus speed.
II. It is multipoint configuration.
A) True, True B) True, False
C) False, True D) False, False

Ans - A

36. Which of the following is the logical topology?
A) Bus B) Tree
C) Star D) Both A and B

Ans - C

37. Which of the following is/ are the drawbacks of Ring Topology?
A) Failure of one computer, can affect the whole network
B) Adding or removing the computers disturbs the network activity.
C) If the central hub fails, the whole network fails to operate.
D) Both of A and B

Ans - D
 





Publish Your Great Work

Touch below

Your AD here