https://res.cloudinary.com/hg6hswtwo/image/upload/v1/media/pics/mcqs_on_mobile_communications-toolsandjobs_wblgvi
lastyear

MCQs on Traffic Engineering and Signaling| Mobile Communication





MCQs on Traffic Engineering and Signaling in Mobile communication

This sets of objective questions or MCQs more focuses on Traffic Engineering and Signaling.

This questions and answers may helps in you competitive exams, placements and all university online exams

SET 1of Traffic Engineering and Signaling


1.The ratio of number of successful calls to the number of call attempts is known as    
A.Call Completion Rate (CCR)    
B.Call Block Rate (CBR)    
C.Busy Hour Call Rate (BHCR)    
D.None of the above    

Answer-A


2.If a telephone exchange serves 1500 users with the average BHCA of about 9000 and CCR is about 50%, what would be the busy hour calling rate?    

A.2    
B.3    
C.4.5    
D.5

Answer-B

3.How is the relation between Erlang and CCS specified?    
A.1 Erlang = 36 CCS    
B.1 Erlang = 56 CCS    
C.1 Erlang = 76 CCS    
D.1 Erlang = 96 CCS    

Answer-A

4.Percentage of occupancy can be defined as the percentage of for which the server seems to be busy.    
A.Speed    
B.Distance    
C.Time    
D.Volume    

Answer-C

5.By which name/s is the Grade of Service (GOS) well-known?    
A.Call congestion    
B.Time congestion    
C.Both A and B    
D.None of the above    

Answer-A

 

6.For the two-group grading consisting of 14 trunks, availability = 5, Ak = 1.4E and the required grade of service of about 0.01, what would be its traffic capacity?    

A.4.98 E    
B.6.72 E    
C.8.3 E    
D.10 E    

Answer-A

7.Which type of connection takes place between an incoming trunk and an outgoing trunk?    
A.Local call    
B.Outgoing call    
C.Incoming call    
D.Transit call    

Answer-D

8.If a group of trunk is offered 1200 calls during the busy hour & 20 calls are lost along with the average call duration of about 7 min, then what would be the total duration of congestion period?    
A.21.6 sec    
B.42.2 sec    
C.57.6 sec    
D.98.2 sec    

Answer-C

9.In analyzing the traffic performance, how is the number of trunk decided with the provision of the Grade of Service (GoS) especially for larger group?    
A.By normal load condition    
B.By overload condition    
C.By underload condition    
D.None of the above    

Answer-B


10.If the queuing systems are connected in tandem configuration, what would be the nature of delay?    
A.Commutative    
B.Distributive    
C.Cumulative    
D.Deductive    

Answer-C

SET 2 of Traffic Engineering and Signaling

11.Which type of holding time distribution is assumed for the voice conversation on telephone?    
A.Constant    
B.Exponential    
C.Both a and b    
D.None of the above    

Answer-B

12.Which model of loss system allows the usage of Poisson distribution model for traffic analysis especially by assuming infinite number of users?    
A.Lost Calls Cleared (LCC)    
B.Lost Calls Returned (LCR)    
C.Lost Calls Held (LCH)    
D.None of the above    

Answer-A

13.Which signals are regarded as call-progress signals as they are sent back to inform the caller about the progress of the call?    
A.Address Signals    
B.Status Signals    
C.Call request Signals    
D.Signals    

Answer-B

14.Which among the following exhibit/s the necessity of trunks during the signaling mechanism?    
A.Inchannel Signaling    
B.Common Channel Signaling    
C.Both a and b    
D. None of the above    

Answer-A

15.CCITT abbreviated as    
A.Common channel Integrated Time Technique
B.Consultative Committee for International Telephony & Telegraphy    
C.Consultative Committee for International Telegraphy & Telephony    
D.common channel Integrated Telegraphy & Telephony    

Answer-B

16.Protocol used for signaling in the telephone network is called as    
A.SS-S    
B.SS-7    
C.POP    
D.ITU    

Answer-B

17.In CCS trunks are    
A.Required    
B.Not Required    
C.Busy    
D.Free    

Answer-B

18.Frequency band used for In- Band signaling is.......
A.300Hz to 3400Hz    
B.300KHz to 3400KHz    
C.300MHz to 3400MHz    
D.30Hz to 340Hz    

Answer-A

19.TCAP part in SS7 refers to.....layer of OSI    
A.Physical    
B.Network    
C.Data Link    
D.Application    

Answer-D

20.Which includes in SS7 user part    
A.MTP    
B.ISUP    
C.TCAP    
D.OMAP    

Answer-A

SET 3 of Traffic Engineering and Signaling

21.Calculate GOS (B) when N=3 and And B1=0.5 B2=0.05 B3=0.005    
A.5.55    
B.0.505    
C.0.555    
D.5.555    

Answer-C

22.Holding time is    
A.Time require to connect the call    
B.Duration of call    
C.Time require to allocate trunk    
D.All of above    

Answer-B

23.Inband signaling uses......    
A.VLF    
B.LF    
C.VF    
D.HF    

Answer-C

24.Unit of Telecommunication Traffic is    
A.Kilometers    
B.Meter/Seconds    
C.Erlang    
D.Joul    

Answer-C

25.What is the value of Probability of delay when system with single server    
A.1-A / A    
B.A / 1-A    
C.1 / 1-A    
D.1-A    

Answer-B





Publish Your Great Work

Touch below

Your AD here